Karibu OyKaribu Oy

  • Suomi

Puolustus- ja turvallisuusalan laitteiden tuotekehitys ja mekaniikkasuunnittelu


Yritys: Senop Oy (www.senop.fi)
Yhteistyö alkanut vuonna 2013
Projektit:  Laitteiden (optroniikkalaitteiden) mekaniikkasuunnittelua.

Puolustus- ja turvallisuusalan laitteiden tuotekehitys ja mekaniikkasuunnittelu

Senop Oy kehittää ja valmistaa Suomessa 75 vuoden kokemuksella puolustus- ja turvallisuusalan laitteita. Toiminta jakautuu kahteen osa-alueeseen: optroniikkatuotteisiin ja integraatioratkaisuihin. Karibu Oy on toteuttanut Senopille optroniikkalaitteiden mekaniikkasuunnittelua vuodesta 2013 lähtien.

Suunnittelutoimiston ja yhteistyökumppanin valinta

Senop Oy: tarvitsi lisää resursseja meneillään olevaan suunnitteluprojektiin vuonna 2013. Senop Oy neuvotteli useamman suunnittelutoimiston kanssa löytääkseen sopivan ja ammattitaitoisen mekaniikka suunnittelijan projektiinsa.

Ennen valintaansa Senop Oy päätti toteuttaa pilottiprojektin. Pilotin tavoitteena oli kartoittaa tarkasti minkälaista suunnittelijaa ja suunnittelutoimistoa he halusivat yhteistyökumppaniksi. Pilotoinnin pohjalta he päätyivät valitsemaan Karibu Oy:n yhteistyökumppanikseen. Senop Oy:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Isto Nirosen mukaan valinta oli helppo, ”olimme Karibun tulokseen tyytyväisimpiä”.

Yhteistyö joustavaa ja vaivatonta

”Olemme olleet tyytyväisiä Karibun työtulokseen ja -laatuun”, kertoo Nironen. Nirosen mukaan yhteistyö ja viestintä on ollut sujuvaa alusta asti, ”viesti kulkee, niin suunnittelijan kuin firman välillä hyvin. Ei ole ollut mitään ongelmia”.

Nironen näkee, että Karibun ja Senopin yhteistyö eroaa ns. normaalista alihankintayhteistyöstä. Senop Oy arvostaa sitä, että suunnittelija pystyy olemaan osa Senopin omaa tuotekehitystiimiä. Nironen kertoo, että optronisten laitteiden erikoisvaatimusten takia on tärkeää, että optinen- ja mekaniikkasuunnittelija pystyvät kommunikoimaan nopeasti ja vaivattomasti. ”Se on ollut meille tärkeätä, että Karibu pystyy olemaan päivittäisessä työssä meillä mukana”, avaa Nironen.

Yrityksien suunnittelijat tekevät yhteistyötä ja muun muassa katselmoivat toistensa töitä. Nironen näkee, että yhteistyö ei toimisi näin hyvin ilman Karibun ja suunnittelijoiden joustavuutta. ”Olisi haastavaa, jos työtä tehtäisiin projektiluontoisesti. Tässä yhteistyö on tärkeä asia, ja se että voi olla myös henkilökohtaisesti paikalla”, kertoo Nironen.

”Suunnittelijana ja firmana joustava”

Karibu Oy:n laatuun ollaan oltu tyytyväisiä, kertoo Nironen. Senop Oy:lla on kokemusta useammasta Karibun suunnittelijasta ja hän kiteyttääkin yhteistyön sujuvuutta seuraavasti: ”olemme olleet tyytyväisiä Karibun suunnittelijoihin. Ammattitaitoisia suunnittelijoita.”

Nironen suosittelee mielellään Karibu Oy:tä ja heidän suunnittelijoita, koska yhteistyö on sujunut hyvin ja asioista puhutaan avoimesti. ”Karibu Oy on firmana joustava ja yhteistyö suunnittelijoiden kanssa on hedelmällistä.” Nironen haluaakin kiittää Karibu Oy:tä ”Iso kiitos suunnittelijoille ja firmalle joustavuudesta”.