Lujuuslaskenta

Lujuuslaskennassa huomioidaan rakenteisiin ja  tuotteisiin kohdistuvaa kuormitusta. Lujuuslaskennalla selvitetään ja varmennetaan rakenteen muodon ja materiaalinkäytön kestävyys, jolloin voidaan välttää mm. suunnitteluvirheitä. Kun lujuuslaskenta otetaan projektin alkuvaiheessa huomioon, voidaan säästyä monien prototyyppien tuottamiselta ja testaukselta. Näin voidaan säästää paljon aikaa ja rahaa.

Lujuuslaskenta tuotteen ja rakenteiden suunnitteluvaiheessa

Nykyaikana rakenteisiin kohdistuvat vaatimukset tiukentuvat ja tästä syystä lujuuslaskennan tärkeys kasvaa entisestään. Kustannustehokkain tapa on ottaa lujuuslaskenta huomioon tuotteen ja rakenteiden suunnittelun alkuvaiheessa. Tällä tavalla saadaan tuotteen ja rakenteiden muodot ja materiaalit tietoon alkumetreillä. Tarjoamme lujuuslaskentaa omana palveluna, tai osana suunnittelupalvelukokonaisuutta.

Lujuuslaskenta soveltuu parhaiten suunnittelu- ja prototyyppivaihesiin, mutta tarjoamme myös laskentapalveluja kun tarkastellaan olemassa olevia rakenteita. Analyysin ja raportoinnin lisäksi tarjoamme konsultointia, siitä miten mm. rakennetta ja tuotetta pystytään parantamaan.

Kone- ja laitesuunnittelu

Otamme aina huomioon lujuuslaskennan kone- ja laitesuunnittelussa, jotta lopputuloksesta saadaan laadukkaampi ja varmempi. Näin asiakkaamme säästää toimitusajassa ja kustannuksissa, kun lujuuslaskenta otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

FEM-analyysi

Suoritamme lujuuslaskennan suurimmaksi osaksi FEM-analyysinä ja toimitamme tuloksista raportin asiakkaan vaatimuksien mukaisesti. FEM-analyysejä olemme tehneet mm. EN1993 standardin pohjalta. Palvelumme pitää sisällään tarkan dokumentaation joka takaa, että tuote ja rakenne ovat asiakkaan vaatimuksien ja standardien mukaiset.

 Pääalueet

  • FEM-analyysi
  • Paineastialaskenta (EN13445)
  • Teräsrakenteiden lujuuslaskenta
  • Siilojen ja piippujen lujuuslaskenta (EN1993)
  • Säiliön lujuuslaskenta (API650, EN14015, EN13445)

 

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme.