Karibu OyKaribu Oy

  • Suomi

FreshWind -jäähdytys säästää energiaa ja lisää työhyvinvointia


FreshWind – jäähdytys säästää energiaa ja lisää työhyvinvointia

Tuotanto-, liike- ja toimitilojen laadukas sisäilmasto auttaa työssä jaksamisessa ja lisää työn tuottavuutta. Kohteisiin, joissa on kuumaa, kuivaa ja pölyistä on kehitetty korkeapaineinen ja tehokas FreshWind-jäähdytys- ja pölynsidontajärjestelmä. Sen avulla voidaan hallita tuotantoprosessien ja –tilojen lämpötilaa ja ilman kosteutta sekä vähentää merkittävästi pölyhaittoja.

– Nykyiset säädökset korostavat turvallisen ja terveellisen työympäristön merkitystä, työhyvinvointia ja haittavaikutusten ennakointia. FreshWindin avulla tilojen lämpötila ja kosteus säädetään tasaiseksi ja henkilöstölle miellyttäväksi. Pölyävissä kohteissa järjestelmällä voidaan estää pölyn leviämistä. Vaikeasti hallittavissa, laajoissa kohteissa pöly voidaan sitoa niin, ettei se leviä ympäristöön. Useimmissa tapauksissa myös tilojen paloturvallisuus kohenee, FreshWind Oy:n toimitusjohtaja Kalevi Riipinen kertoo.

Tuotannon tehokkuuden ja henkilöstön työhyvinvoinnin paranemisen lisäksi järjestelmän avulla säästetään energiaa. Järjestelmän käyttökustannukset ovat edullisemmat verrattuna perinteisiin jäähdytys- ja kostutusjärjestelmiin.

– Kokemustemme mukaan käyttökustannukset ovat vähentyneet jopa 90 %. Näin investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin, Riipinen sanoo.

Korkeapaineisen ja tehokkaan FreshWind-vesisumujärjestelmän ovat kehittäneet jyväskyläläisyritykset Karibu Oy ja Vodasol Oy. Molemmilla yrityksillä on vankka, noin 30 vuoden kokemus paperi- ja puumassateollisuuden, mekaanisen puunjalostuksen sekä prosessiteollisuuden järjestelmäsuunnittelusta ja tuotannon kehityksestä ja energiansäästöratkaisuista.

Yhtiöt yhdistivät tämän vuoden alussa kostutusta, pölynsidontaa ja jäähdytystä koskevat liiketoimintonsa perustamalla FreshWind Oy:n.

Lisätiedot:
Kalevi Riipinen, puh 0400 245 507
etunimi.sukunimi@freshwind.fi
www.freshwind.fi