Karibu OyKaribu Oy

  • Suomi

Kaivostoiminnan kunnossapitoon liittyvää suunnittelua


Yritys: Terrafame Oy
Yhteistyö alkanut vuonna 2015
Projektit: Kaivoslaitoksen kunnossapitoon liittyvää suunnittelua ja muutostöitä, suurien säiliöiden lujuuslaskentaa, asennuspiirustuksia ja -ohjeistuksia.

Kaivostoiminnan kunnossapitoon liittyvää suunnittelua

Terrafame Oy on suomalainen kaivosyhtiö. Monimetallikaivos sijaitsee Sotkamossa, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijaisesti nikkeliä ja sinkkiä. Heidän tavoitteena on ympäristöystävällinen, kestävä ja turvallinen sekä taloudellisesti kannattava kaivostoiminta.

Karibu Oy on tehnyt laitoksen kunnossapitoon liittyvää suunnittelua sekä muutostöitä säiliöihin ja
painelaitteisiin. Projektit ovat pitäneet sisällään myös lujuuslaskentaa koskien suurten säiliöiden mm. huoltoaukkoja, asennuspiirroksia sekä -ohjeistuksia.

Luontainen valinta

Terrafame Oy:n ja Karibu Oy:n yhteistyö alkoi vuonna 2015. ”Karibu on tehnyt alun perin suunnitelmat säiliöiden toimittajalle, joten oli luontevinta ottaa suunnittelu sieltä”, toteaa Risto Meriläinen Terrafame Oy:n suunnitteluinsinööri. Karibu Oy:n ja Terrafame Oy:n ensimmäinen projekti piti sisällään varastosäiliön kunnossapito- ja muutostöitä.

Suunnitelmat standardien mukaiset

Meriläinen on ollut tyytyväinen Karibu Oy:n ja Terrafame Oy:n yhteistyöhön. Hän kokee, että yhteydenpito on sujunut hyvin ja luotettavasti. Meriläinen antaakin kiitettävän arvosanan Karibun laadulle ja ammattitaidolle.

Kysyttäessä projektin aikatauluista, kiteyttää Meriläinen vastauksen kahteen sanaan ”täysin ok”. Meriläinen kuvaa Karibun toimintaa ripeäksi ja on ollut tyytyväinen lopputuloksiin. Hän suosittelee mielellään Karibu Oy:n suunnittelupalveluita myös muille, koska ”suunnitelmat oli hyvät ja standardien mukaan tehdyt.”

 

www.terrafame.fi