Karibu OyKaribu Oy

  • Suomi

Nastan pistovoiman mittauslaitteen suunnittelu ja toteutus


Yritys: Tikka Spikes Oy (www.tikkaspikes.fi)
Yhteistyö alkanut vuonna 2012
Konesuunnittelu: Karibu Oy suunnitteli ja valmisti Tikka Spikes Oy:lle nastan pistovoiman mittauslaitteen vuonna 2012.

Tikka Spikes – Nastat vaativiin olosuhteisiin

Tikka Spikes on yksi maailman johtavista nastavalmistajista. Yrityksellä on nastan valmistajana pitkät perinteet. Maailman ensimmäiset teollisesti tuotetut liukuesteet onkin valmistettu Tikka Spikesin KOMETA-tuotemerkillä jo vuonna 1959. Tikka Spikes Oy on osa kansainvälistä Continental-konsernia.

Nastan pistovoima ja rajoitukset

Nastan pistovoiman mittauslaitteella mitataan voimaa, jonka auton talvirenkaan nasta kohdistaa tienpintaa vasten. Suomessa on tarkat rajoitukset siihen kuinka suuren voiman talvirenkaan nastat saavat kohdistaa tienpintaan, ja näitä määrättyjä rajoja ei saa ylittää. Jos nastan pistovoimaa ei rajoitettaisi, olisi käytössä esimerkiksi liian suuria ja kovia nastoja, jotka kuluttaisivat tienpintaan liian paljon.

Nastan pistovoiman mittauslaiteen suunnittelu ja toteutus

Karibu Oy suunnitteli ja toteutti nastan pistovoiman mittauslaitteen Tikka Spikes Oy:lle. Suunnitteluosio piti sisällään kone-, sähkö-, ohjauslogiikan ja käyttöliittymän suunnittelun. Karibu Oy:n vastuulla oli myös laitteen osien hankinta, laitteen kokoaminen sekä testaaminen. Laitteen testausvaiheen jälkeen pystyttiin toteamaan, että laite toimii suunnitelmien mukaisesti – laite mittasi nastan pistovoiman tarkasti.

Tikka Spikes Oy oli erittäin tyytyväinen Karibu Oy:n toimintaan sekä toteutettuun nastan pistovoiman mittauslaitteeseen.

 

TikkSpikes