Karibu OyKaribu Oy

Lujuuslaskenta


Meillä on vahvaa kokemusta lujuuslaskennasta teollisuuden alalla jo 30 vuoden ajan. Olemme olleet mukana monenlaisissa teollisuuden projekteissa ja voidaankin sanoa että tarkastelun kohde voi olla niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Lujuuslaskenta

Lujuuslaskennassa huomioidaan rakenteisiin ja  tuotteisiin kohdistuvaa kuormitusta. Lujuuslaskennalla selvitetään ja varmennetaan rakenteen muodon ja materiaalinkäytön kestävyys, jolloin voidaan välttää suunnitteluvirheitä. Kun lujuuslaskentaa otetaan projektin alkuvaiheessa huomioon, voidaan säästyä monien prototyyppien tuottamiselta ja testaukselta.

Kustannustehokkain tapa on ottaa lujuuslaskenta huomioon tuotteen ja rakenteiden suunnittelun alkuvaiheessa. Tällä tavalla saadaan tuotteen ja rakenteiden muodot ja materiaalit tietoon alkumetreillä

Nykyaikana rakenteisiin kohdistuvat vaatimukset tiukentuvat ja tästä syystä lujuuslaskennan tärkeys kasvaa entisestään.

Otamme aina huomioon lujuuslaskennan kone- ja laitesuunnittelussa, jotta lopputulos on laadukkaampi.   Näin asiakkaamme säästää toimitusajassa ja kustannuksissa. Lujuusanalyysin ja raportoinnin lisäksi tarjoamme konsultointia, siitä miten mm. rakennetta ja tuotetta pystytään parantamaan.

Tarjoamme lujuuslaskentaa omana palveluna, tai osana suunnittelupalvelukokonaisuutta.

 

FEM-analyysi

Suoritamme lujuuslaskennan suurimmaksi osaksi FEM-analyysinä ja toimitamme tuloksista raportin asiakkaan vaatimuksien mukaisesti. FEM-analyysejä olemme tehneet mm. EN1993 standardin pohjalta.

Lujuuslaskentamme pitää sisällään tarkan dokumentaation joka takaa, että tuote ja rakenne ovat asiakkaan vaatimuksien ja standardien mukaiset.

Lujuuslaskennan pääalueet

  • FEM-analyysi
  • Paineastialaskenta (EN13445)
  • Teräsrakenteiden lujuuslaskenta
  • Siilojen ja piippujen lujuuslaskenta (EN1993)
  • Säiliön lujuuslaskenta (API650, EN14015, EN13445)

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Kerromme mielellämme lisää lujuuslaskentapalveluistamme.